Folk siger… Referencer

Internationalt:

Our organisation Reach for Change, together with Nordic Council of Ministers, TELE2 and TV3, is starting a new project to promote the best social innovations across Baltic and Nordic countries. “Your organisation has been recognized as an outstanding organisation committed to children’s and youth’s rights and improving their outcomes. We believe you are a role model and can inspire others. We want you to be a become a part of our project and to create a global movement for a better world for young people. Reach for Change office in Denmark personally nominated you as a story worth sharing.”

Kommunalt niveau:

Preben Siggaard-Centerleder Center for børn og læring- Herning Kommune:

“Jeg kan varmt anbefale at gøre brug af Belinda Hornshøj og HeartWork projektet. Det har tilført vores kommune nye platforme og nye muligheder for samskabelse.Vores samarbejde med Belinda Hornshøj har gennem de sidste to år budt på nye tilgange til samskabelse og børns læring.”

VIA Univercity College:

Jette Aabo Frydendahl Programmedarbejder VIA Læring & IT

Respons efter oplæg/Workshop for læringsvejledere på VIA

“Kære Belinda, Det var spændende at gøre brug af dig. Som jeg sagde, har du et meget fint projekt.

Jeg kan stå 100 % inde for dit projekt.”

Rune Overvad Schou Pædagogisk konsulent VIA

“Kære Belinda

Tusind tak for sidst! Din workshop fik meget ros, og jeg er SÅ glad for, at du kunne komme og sprede ringe i vandet her i VIA. Mere af det tak:  )”

Skoleledere:

Lisbeth Noe- skoleleder Lind skole- Herning Kommune:

“Jeg kan anbefale at prøve det (HeartWork) “Lad eleverne prøve det.”

“HeartWork gør en forskel på vores skole.”

“Som skole skal vi gå på to ben. Vi kan ikke kun gå på et fagligt ben. Det (HeartWork) er også undervisning i dannelse – i det mellem linjerne. ”

“Det Skaber en bevidsthed om nogle grundlæggende værdier mennesker imellem”

Anette Astrup Hansen:

“Det var et super godt indlæg du kom med i december” (Tarm skole)”nogle gange skal frø ,der sås, have tid før det spirer, så jeg tænker, at det har været med til at skabe en positiv og kreativ forstyrrelse om, at der er spændende veje til læring, når vi træder uden for skolens vante rammer”

Ulla Berg – Skoleleder Engbjergskolen- Snejbjerg Herning Kommune:

“Her i huset oplever vi samarbejdet med Belinda Hornshøj og HeartWork, som et meget privilegeret samarbejde”

“HeartWork giver så ekstremt god mening for eleverne, lærerne og os som skole. Det er en anden måde at gå i skole på. En anden tilgang. Vi vil gerne være en skole hvor vi både lærer noget og bliver til nogen. Vi bliver til nogen i samværet med andre.”

“Det kan så meget ,det som sker mellem generationer, og dejligt at vi kan få lov til at være med på rejsen med at få det udbredt.

“Vi glæder og til alt det, der ligger i 2019 med HeartWork”

Plejehjemsledere:

Ulla Kristensen- Rosenlund centeret:

“HeartWork giver vores beboer indhold i tilværelsen, det åbner op for at det er naturligt og godt at komme på et plejehjem”

“Det giver glæde både hos beboere og medarbejdere, og liv i huset.”

“Det har givet mere lys i nogle af vores beboeres øjne, i et tilfælde – er det beboerens eneste besøg”

“Det ville være fantastisk, hvis vi kan sætte det i system, så det kan fortsætte, når skoleåret er gået med en ny klasse.”

Pernille Vejvad – Udviklingssygeplejerske FuglsangsøCenteret.

“Kære Belinda. Tak for alt det du giver og gør …..Selvom HeartWork 2020-2021 egentlig er afsluttet for i år – så lever det altså stadig 😉Her på Fuglsangsø Centret er det altså kommet under huden på os – som en naturlig del af hverdagen.Vi er netop ved at lægge sidste hånd på et sommerkort som børnene modtager onsdag d. 16 juni når vi ses  sidste gang inden sommerferien. HeartWork er vitaminer til hjertet.Vi ses næste sæson.”

Lærer:

Lone Wortman. Engbjerg skolen- mellemtrin:

“4. a og jeg er simpelthen i hopla humør hver onsdag, (HeartWork projekt) og vi er nu begyndt at gå hjemmefra lidt før, så vi kommer derover før (plejehjemmet)…For vi er alle enige om, at tiden flyver afsted ,og ingen -hverken børn eller voksne-

har lyst til at bryde hyggen. Jo jeg er mega stolt over mine unger, og onsdag er vores favorit dag (HeartWork projektdag)

Lone Kjærsig. Sdr. Felding skole:

“at møde ildsjælen så som kompetente som dig Belinda Hornshøj er dejligt! Jeg nyder at være med i projektet”

Gitte Larsen Hammarum skole. Inskoling:

Det har HeartWork betydet:

 • Jeg har oplevet en anden måde at undervise på, børnene er motiverede, da det de laver, skal vises og kunne forstås af en betydningsfuld person, som ikke “bare” er deres lærer.
 • Det har været fedt at se, når vi har arbejdet med et emne, i fx dansk eller n/t, hvor de ældre har kunnet bidrage med nyt/med viden. Det har optaget børnene meget. Fx har vi i n/t arbejdet med strøm, og børnene har lavet spørgsmål til de ældre omkring strøm i fht “gamle dage”. Hvordan vaskede man tøj, havde man fryser/køleskab?” det gav anledning til mange gode snakke og det var tydeligt at flere af de ældre livede op, når de kunne fortælle om noget fra barndommen. Det var med til at gøre undervisningen meget mere spændende og relevant for børnene

Trine Aaser. Lind skole- Mellemtrin:

At være en del af projekt Heartwork har:

 • Været berigende oplevelse både på det professionelle- og på det personlige plan.
 • Givet mig muligheden for at se mine elever i andre rammer og roller,
 • Gjort jeg ser elever tage initiativ som jeg ikke oplever hjemme på skolen
 • Vist mig at eleverne drager omsorg for de ældre-og dette gælder begge veje.
 • Vist mig at det at drage omsorg for nogen der er svagere end en selv, ligger latent i os alle,

Marianne – Lind skole- Udskoling:

Det har været berigende at …

 • se de unge mennesker være omsorgsfulde og opmærksomme over for beboerne og se begge parter blomstre
 • opleve dem forstå at ældre mennesker også har en stor værdi, og at man måske ikke er gammel, når man er 50 – men nærmere 90
 • høre hvordan sproget hos nogle elever ændrer sig i deres kommunikation med beboerne
 • mærke hvordan nogle elever der har det svært socialt – virkelig føler sig set, ønsket og “valgt til” på plejehjemmet
 • læse elevernes julehilsner og mindehilsner til deres makkere
 • kunne bruge en ny reference/perspektivering ift til undervisningen (jvnf plejehjemmet/de ældre)
 • de unge mennesker lærer at forholde sig til og ud fraen anden gruppe mennesker end dem selv
 • opleve energien mellem de to aldersgrupper

Forældre:

Janni- Lind skole:

“…en ambulance udløser en kommentar fra Adam omkring, han ikke håber det er hans forkælelsesmakker, der er kommet til skade eller er syg. Det er så dejligt, han beskriver de ældre som sine venner og ikke blot de gamle.”

Stina og Ulrich – Lind skole:

“….så godt du vender børnene til at stå foran en forsamling og bidrage. Tak for det store arbejde du gør, når du giver dem mulighed for at komme på plejehjemmet. Victoria glæder sig hver gang”

“Hvad der er sket på skolen kan være svært at huske, men det om plejehjemmet husker hun i detaljer”

Helene – Lind skole:

” …vil lige tilføje vi har en glad dreng herhjemme. Han synger som aldrig før, de sange du øver med dem til plejehjemmet. Det er dejligt”

Rikke- Lind skole:

“…Han er rigtig glad, når i har været på plejehjemmet og fortæller herom når han kommer hjem. Han har spurgt Oscar (storebror) om de sammen skal tage over at besøge deres forkælelsesmakkere i weekenden. Besøgene på plejehjemmet har givet anledning til snakke herhjemme om død og alder etc. ”

Kamilla – Engbjerg skole:

“….Men HeartWork har ændret det hele.Så tak fordi du har lært min datter at begå sig, også i de relationer, der udfordrer. Hun har lært at gå ind i relationen, og møde mennesket, der hvor det er…”

Helle – Engbjergskolen:

“Kære Belinda. Det er så fantastisk at du har formået at komme så langt med dette projekt, men du har godt nok også knoklet på – og det giver 1000fold igen når man ser glæden hos alle dem du får med i projektet. Dion havde en lang rejse med dig i begyndelsen, og var så glad og stolt over at være med i Heartwork projektet – også længere end resten af hans klasse. Han måtte desværre trække sig, da han havde meget andet at tage sig til.. men nu har Dions oldefar den store glæde og stolthed over, at være en del af Heartwork projektet og han elsker når han får besøg af de søde unge mennesker på plejehjemmet, hvor han bor. Tak til dig Belinda, for at du skaber grobund for at bygge bro mellem generationerne.

Elever:

 1. kl. Engbjegskole:

Clara Madsen:

“HeartWork er sjovere end almindelig fag. Vi kommer ud at opleve det selv i stedet for at høre det fra andre. ”

 1. kl Lind skole:

Alberte Søby:

“Man får det godt af at gøre noget godt for andre”

 1. kl. Lind skole:

Ting der kan bekymre/fylde når man går i skole:

Faglige ting – er jeg dygtig nok, hvis man får en dårlig start på et fag,  hvad tænker de om én når man fremlægger, at blive til grin, frikvarteret, at turde tro på sig selv, at man er god nok som den man er,

Lasse B:

“Jeg kan rigtig godt lide at komme på plejehjemmet. Det er dejligt at få en god snak. og høre om gamle dage. Det er meget interessant det de gamle fortælle og bidrager med”

“Jeg føler mig meget tryg derovre. Jeg tror også de gamle er trygge ved mig. Vi kan betro os til hinanden. Jeg tror de glæder sig til jeg kommer. Jeg tror at mit besøg gør at de ikke føler sig alene.”

Jeg er helt sikkert blevet mere åben. Jeg snakker med flere nu. Er mere social. Det er så rart at komme hjem med en god mavefornemmelse.

Victoria:

“Jeg synes, vi er heldige at vores klasse er med HeartWorkprojektet. Det er hyggeligt. Det er anderledes undervisning. Jeg føler, jeg lærer noget. At være social, at starte en samtale. Tage ansvar for den.”

“Jeg føler, jeg bidrager og gør dem glade. Jeg tror ikke,  de er ensomme, når vi er der. Det bedste er bare at snakke med dem.”

Anne:

“Jeg synes, det er godt vi er med i HeartWorkprojektet. Vi gør noget for hinanden (elever og ældre) Vi kan gøre hinanden glade. Jeg lærer om deres hverdag, og de lærer om min. Jeg er blevet bedre til at tale med fremmede mennesker.”

“Jeg har også lært noget om mine klassekammerater. Jeg ser dem på en ny måde på plejehjemmet. Vi kan noget ovre på plejehjemmet, som vi ikke kan hjemme på skolen.  Vi gør os mere umage. Har måske mere respekt. Jeg har selv mere overskud til de sidste timer, når jeg kommer hjem på skolen efter besøg på plejehjemmet. ”

Oliver:

“Jeg synes det er sjovt at snakke med de gamle. Det gør mig glad at være sammen med dem. Samværet er det bedste. Det har gjort mig mere åben. Det har lært mig at turde spørge. Og mod til at spørge om hjælp. Jeg er blevet en god lytter”

Kristian:

“Jeg synes, det er hyggeligt at komme på plejehjemmet.  Dejligt de har erfaring, og dejligt at høre om gamle dage. Vi deler vores liv med dem. Jeg er blevet mere social og taler mere med andre. At tale ud om tingene. Jeg er ikke så sky mere i forhold til mine kammerater. Det har givet mig mod til at være, den jeg er.

 1. kl:

Nathalie og Signe:

“Vi har fået det bedre med at fremlægge. Man føler sig mere tryg nu”

“Vi føler os ikke latterlige når vi fremlægger for de ældre.”

“Vores kammerater opfører sig bedre derovre” (plejehjemmet)

“Jeg har fået mere selvtillid”

“Man føler man er god nok”

Tobias:

“Det er en anden måde at gå i skole på”

“Jeg er blevet mere social.”

“Bedre til at snakke med folk. Andre menneske. Også mine kammerater”

“Jeg er blevet bedre til at lytte.”

“Jeg tør noget mere nu”

“Man øver sig med høflige mennesker, så man frygter det ikke – man prøver i et sikkert rum”

Ældre på plejehjemmet:

Jenny- Lind plejehjem:

“Jeg elsker de børn. De er kommet til at betyde rigtig meget for mig. Jeg tror også jeg betyder meget for dem”

Gerda – Lind plejehjem:

“Gid I kunne blive lidt længere. Det er så dejligt at synge med jer”

Anna – Lind plejehjem:

“Det (børnene) er det bedste der er hændt mig”